Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

7. etapa: Ciccone poprvé ve žlutém, na etapu si brousí zuby sprinteři

Předchozí etapa byla nesmírně náročným horským testem, ta aktuální sedmá takovou zátěž pro závodníky nepředstavuje. I když – platí to pro všechny vyjma sprinterů a jejich pomocníků, kteří by se měli v cílovém Chalon sur Saone porvat o etapové vítězství. Ve žlutém dresu jede poprvé v životě Giulio Ciccone. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Lubor Tesař.

Předchozí sprinterské finiše byly specifické. První etapu vyhrál v Bruselu Mike Teunisen, jehož rolí je přitom rozjíždět sprinty pro Dylana Groenewegena. Čtvrtý den patřil Eliu Vivianimu – šlo o dosud jediný klasický spurt všech velkých jmen. Pátá etapa, to už však byla záležitost všestranných sprinterů, kterou vyhrál Peter Sagan.

Kdo bude nejsilnější v cíli sedmé etapy, který hostí město Chalon sur Saone? Naprázdno zatím vychází především Caleb Ewan, který byl velmi zklamaný poté, co se ve finiši čtvrté etapy nechal zablokovat vítězným Vivianim. Australan jede svou první Tour de France, na Planině krásných dívek oslavil 25. narozeniny a nyní by vše chtěl ještě vylepšit vítězstvím.

Žlutý dres má poprvé v kariéře na zádech Giulio Ciccone. Italský vrchař sice prohrál na vrcholu Planiny krásných dívek souboj s Dylanem Teunsem, avšak v cíli na něj čekal i tak velmi vítaný bonus: ve 24 letech na sebe poprvé oblékl žlutý dres. Zklamaný Julian Alaphilippe za Cicconem zaostal jen o šest vteřin. I takový ale může být rozdíl mezi radostí a zklamáním.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články