Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

3. etapa: Magnet pro ardenské klasikáře. Tour čeká první prudké stoupání

Verviers – Specialisté na ardenské klasiky si třetí etapu Tour de France už s předstihem zakroužkovali v kalendáři. Právě závěrečné stoupání v Longwy bude svědčit Philippu Gilbertovi či jeho někdejšímu týmovému kolegovi Gregu Van Avermaetovi. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Tomáš Konečný.

Profil 3. etapy Tour de France 2017
zdroj: cyclingnews.com

Průvodce | Podcast | Videogalerie

Při pohledu na profil třetí etapy Tour se nabízí jedno hlavní slovo – nebezpečí. Ve zvlněné krajině jihu Belgie (startuje se v rodišti Philippa Gilberta) bude peloton klesat a stoupat, aby po překročení francouzských hranic finišoval v historickém městě Longwy. U místní citadely, která byla součástí Vaubanova opevnění, bude den vrcholit.

Zvlněný profil etapy svědčí specialistům na ardenský týden a k favoritům tak musí patřit zmíněný Gilbert či Greg Van Avermaet, bez šancí ale nebudou ani všestranní sprinteři Peter Sagan s Michaelem Matthewsem.

Ve žlutém dresu jede Geraint Thomas, který drží pětivteřinový náskok před Stefanem Küngem. V závodu pokračuje i trojice Čechů – Zdeněk Štybar, Roman Kreuziger a Ondřej Cink. Prvně jmenovaný přitom patří mezi širší okruh favoritů na etapové vítězství.

*** Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet** Michael Matthews, Peter Sagan* Michal Kwiatkowski, Zdeněk Štybar, Tim Wellens

Průběžné pořadí po 2. etapě: 1. Thomas (Brit./Sky) 4:53:10, 2. Küng (Švýc./BMC) -5, 3. Kittel -6, 4. Kiryjenka (Běl./Sky) -7, 5. Trentin (It./Quick-Step) -10, 6. Froome (Brit./Sky) -12, 7. Van Emden (Niz./LottoNL), 8. Kwiatkowski (Pol./Sky) oba -15, 9. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 10. Arndt (Něm./Sunweb) oba -16, ...28. Štybar -39, 71. Kreuziger -56, 106. Cink -1:13.

Žlutý dres: Geraint Thomas (Team Sky)
Bílý dres: Stefan Küng (BMC)
Zelený dres: Marcel Kittel (Quick-Step Floors)
Puntíkovaný dres: Taylor Phinney (Cannondale-Drapac)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články