Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

21. etapa: Velké finále proběhne na Elysejských polích

Tour de France už má před sebou jen jedinou etapu a zároveň velké finále letošního dramatického ročníku. Zbývá zodpovědět jedinou otázku: kdo zvítězí pod Vítězným obloukem? Přímý přenos sledujte od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Lubor Tesař.

Profil 21. etapy Tour de France 2018
zdroj: letour.fr

Mnozí říkají, že Tour de France bez závěrečné etapy do Paříže, to by nebylo ono. Pamětníci si možná vzpomenou, že na Elysejských polích se ale nefinišovalo od nepaměti a třeba v roce 1989, kdy se jela na závěr časovka, to rozhodně dramatičnosti ročníku a jeho takřka legendárnímu statutu rozhodně pomohlo. Buď jak buď, ASO se v posledních letech sprinterského finiše pod Vítězným obloukem drží.

Letošní závod uzavře 127 kilometrů, které v podání hlavního plánovače trasy Thierryho Gouvenoua dělí město Rambouillet od světové metropole. Proběhne veškerá známá klasika: spoustu focení, připíjení skleničkami šampaňského, zvedání rukou v oslavných gestech. Až v posledních kilometrech se bude závodit. Alexander Kristoff se pokusí zopakovat loňský triumf.

Příběh letošní Tour de France se uzavře v odpoledních hodinách 28. července 2019.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články