Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

20. etapa: O vítězi letošní Tour se rozhodne ve zkrácené etapě na Val Thorens

Třiatřicet kilometrů stoupajících na Val Thorens pravděpodobně rozhodne letošní ročník Tour de France. Komu se zde rozplynou šance a kdo naopak dosáhne vytouženého žlutého dresu? Dvacátá etapa musela být kvůli sesuvům půdy zkrácena na 59 kilometrů. Přímý přenos sledujte od 14:15 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle, Jiří Ježek a Lubor Tesař.

Profil zkrácené 20. etapy Tour de France 2019
zdroj: La flamme rouge

Krátké, intenzivní a co se převýšení týká velmi štědré etapy. To je recept, který se v posledních letech snaží zkoušet pořadatelé všech Grand Tour, nejen Tour de France. Letošní Tour si ovšem dvě zkrácení na závěr nevybrala: rozhodlo za ní počasí. Také dvacátá etapa musela být upravena, tentokrát na 59 kilometrů, a to kvůli sesuvům půdy.

Závodníky tak čeká jen úvodní rovinatá pasáž, poté už se půde rovnou na předlouhé 33 kilometrů dlouhé stoupání na Val Thorens. To ční ve výšce 2365 metrů nad mořem. Právě o to jde především. Než na vrchol cyklisté vystoupají, budou muset zdolat 33 kilometrů a více než 1800 metrů převýšení za průměrného sklonu 5,6 procenta.

Až vše závodníci zvládnou a zastaví se nahoře, bude už Tour de France bezmála u konce. Komu se splní sny? Komu se zhatí? Jedno je jisté: vítěz bude nutně muset být výtečným vrchařem. Muž ve žlutém Egan Bernal bude své vedení hájit před Julianem Alaphilippem, Stevenem Kruijswijkem a Emanuelem Buchmannem. Pomoci by mu měl loňský vítěz Geraint Thomas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články