Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

20. etapa: Časovkářské finále obstará čtyřicetikilometrová trať do poutního Rocamadour

Závěrečná časovka může celý závod rozhodnout, o čemž jsme se přesvědčili před dvěma lety. Primož Roglič tehdy celou Tour ztratil a z vítězství se radoval Tadej Pogačar. Jenže tříapůlminutový náskok Jonase Vingegaarda příliš pochybností o jeho celkovém vítězství nepřipouští. Přímý přenos 20. etapy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Tomáš Konečný.

Čtyřicetikilometrová jízda proti chronometru papírově vypadá ideálně pro silné motory jako Filippo Ganna a Wout van Aert, kteří spolu již letos svedli těsný souboj na Critériu du Dauphiné. Italský cyklista tehdy těsně o dvě vteřiny vyhrál. Zopakuje to i na Tour, na níž letos v pětadvaceti letech debutuje?

Ovšem časovka na závěr třítýdenního závodu, to je něco úplně jiného - úplně jiný žánr. Van Aert už sice na letošní Tour de France spotřeboval spoustu sil, lehce zvlněný profil by mu ale měl sedět více než Gannovi. A další kandidáti? Stefan Bissegger, vítěz dánské časovky Yves Lampaert, aktuálně třetí muž pořadí Geraint Thomas a samozřejmě také oba nejlepší cyklisti letošní Tour.

Pogačar už mnohokrát ukázal, že časovky také umí skvostně. Vingegaard takové úspěchy sice ve svém životopisu nemá, ovšem i on je proti chronometru velmi dobrý. Jak vše dopadne, sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Tomáš Konečný.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články