Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

16. etapa: Peloton po volném dni jede do Villard de Lans

Volný den je příležitostí k odpočinku, jde ale také o riziko. Jak rychle se vyčerpaný organismus dokáže dostat zpátky do závodního rytmu? Nezřídka právě návraty do plné zátěže skolí některého z favoritů. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Tomáš Konečný.

Profil 16. etapy Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Villard de Lans je třetím nejstarším zimním sportovním střediskem v celé Francii. Cyklisté sem zhusta jezdili v 80. letech – své vítězství zde v roce 1988 potvrdil Pedro Delgado, o rok později v to samé doufal Laurent Fignon. Jak ale fanoušci cyklistiky dobře vědí, francouzské ikoně se vymstila závěrečná časovka, po níž ztratil žlutý dres o pouhých osm vteřin.

Tour de France se do Villard de Lans vrátí po šestnácti letech, ještě o šest let déle pak na návštěvu Staré dámy čeká Col de Porte, kam závodníci začnou stoupat po 66 kilometrech jízdy. Jeden ze slavných kopců závodu se poprvé v itineráři objevil už v roce 1907, tedy ještě před Tourmaletem či Galibierem. Tato stoupání jej ale rychle zastínily díky své heroické legendě.

Nebude to rozhodně snadná etapa: pět vrchařských prémií, nahoru a dolů, navíc po volném dni, který tradičně rozhodí některého z favoritů. Může se stát, že šestnáctý den závodu natropí velké škody, třeba ještě větší než očekávaná sedmnáctá etapa s vrcholem na Col de la Loze ve výšce 2300 metrů nad mořem.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 16. etapy Tour de France
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články