Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

16. etapa: Na poslední sprint před Paříží se těší v Nimes

Kdo vyhraje letošní Tour de France? Na to zřejmě odpoví tři závěrečné alpské etapy. Už v šestnáctý den se ale favorité budou muset mít na pozoru, i když celá etapa pravděpodobně skončí sprintem ve městě Nimes. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Stanislav Kozubek.

Profil 16. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Tour de France je neustále v pohybu. Proto nebývá zrovna obvyklé, aby se po náročném dni v sedle vrátila tam, odkud vystartovala. Šestnáctá etapa letošního závodu je ale takto navržená: závodníci vyrazí z Nimes, aby se přesně tam také po 177 kilometrech navrátili. Po cestě absolvují jednu sprinterskou a jednu vrchařskou prémii.

Profil tak nijak náročný nebude a to by mělo znamenat jediné - ke slovu se zřejmě dostanou sprinteři. Půjde totiž o jejich poslední šanci před Paříží a Caleb Ewan nebo Dylan Groenewegen se nevláčeli přes vysoké Pyreneje, aby se posléze dívali, jak jim vše překazí únik nebo pozdní útok nějakého opovážlivce.

Ewan, Groenewegen, stejně tak jako Elia Viviani a Peter Sagan už na Tour vyhráli po jedné etapě. Jsou také hlavními favority té aktuální šestnácté. Do souboje o vítězství má šanci promluvit snad ještě Alexander Kristoff, kterému ale již odstoupil rychlý parťák Jasper Philipsen. A jak se ukáže "Gorila", tedy veterán André Greipel, jemuž se zatím vůbec nedaří?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články