Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

15. etapa: Druhý týden vyvrcholí premiérovým výšlapem na Grand Colombier

Velká premiéra. Poprvé v historii Tour de France se bude finišovat na stoupání Grand Colombier. Pravděpodobné je, že tento výšlap bude znamenat změny v průběžném pořadí. Budou slovinští cyklisté znovu o krok před ostatními? Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Lubor Tesař a Leopold König.

Profil 15. etapy Tour de France 2020
zdroj: letour.fr

Ze tří závodníků, kteří zatím jako jediní v historii Tour přejeli jako první přes vrchol Grand Colombier, je v pelotonu letošního ročníku pouze jediný z nich. Warren Barguil v roce 2017 zářil a získal vedle dvou etap dokonce i puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře závodu. Francouz si bude chtít rozpomenout na dávné úspěchy, ovšem jako domestik Naira Quintany.

Letošní závod bude poprvé na Grand Colombier finišovat. Nejvyšší vrchol pohoří Jura (1531 metrů nad mořem) bude peloton atakovat z města Culoz. Na sedmnácti kilometrech tak vystoupá téměř 1300 výškových metrů při průměrném sklonu sedmi procent. Takové stoupání už může udělat při současné únavě pelotonu značné rozdíly.

Doufat v to bude například Egan Bernal, jenž v průběžném pořadí ztrácí bezmála minutu na Primože Rogliče. Už není na co čekat - obhájce prvenství potřebuje získat ztracený čas zpět, a to tím spíš, že je před ním také mladičký Tadej Pogačar. Možná se dočkáme jakési kolumbijské aliance, neboť za Bernalem jsou seřazeni hned tři jeho krajané.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články