Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

12. etapa: První letošní Pyreneje. Závodníci zdolají také legendární Peyresourde

Dosud jedinou vrchařskou etapou letošního ročníku byla ta s vrcholem na La Planche des Belles Filles. Dvanáctý den už ale opět bude vrchařský – závodníci poprvé vjedou do Pyrenejí. Na programu je mj. i legendární Col de Peyresourde. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Petr Benčík.

Profil 12. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Dosavadní průběh Tour de France potvrzuje předpoklady: letošní závod je při absenci Chrise Frooma mimořádně vyrovnaný a nepředvídatelný. Vždyť vyhrát stále může zhruba patnáct závodníků. S pořadím ale jistě zatřese dvanáctá etapa, která bude finišovat v dobře známém místě, pyrenejském Bagneres de Bigorre.

V průběhu dne přijdou dvě hlavní vrchařské prémie. Nejprve Col de Peyresourde, tedy hora, již Tour de France dobře zná už po více než století. Jezdci si budou muset poradit s třinácti kilometry stoupání za sklonu těsně pod sedmi procenty. A to ještě nebude vše. Přijde relativně nový přírůstek v programu, Hourquette d'Ancizan.

Tour de France tudy poprvé projížděla před osmi lety, poté v roce 2013 a nyní přijde třetí využití této hory v programu Staré dámy. Jde o desetikilometrový výstup, který se zvedá tempem 7,7 procenta. Kdo bude na vrcholu první, ale ještě zdaleka nemá vyhráno. Čeká jej ještě třicetikilometrový sešup až do cílového Bagneres de Bigorre.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články