Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

11. etapa: Druhý týden startuje. Čeká nás hromadný spurt v Toulouse?

Tour de France se rozebíhá do svého druhého týdne. Peloton vystartuje v Albi a den zakončí v Toulouse: obě města se nachází v téměř totožné nadmořské výšce a závodníky na cestě žádné převýšení nečeká. Jedenáctou etapu by tak měl zakončit spurt. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Lubor Tesař.

Profil 11. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Dylan Groenewegen už jednu etapu má, stejně tak jako Elia Viviani a Peter Sagan. Z hlavních sprinterských es tak stále na triumf čeká Caleb Ewan, který už byl několikrát blízko, a také Alexander Kristoff. Norský expres zatím ve finiších supluje jeho mladý belgický kolega Jasper Philipsen, který dobře zvládl i náročnou desátou etapu v bočním větru.

Na Tour de France se může stát všechno, ale těžko předpokládat, že by zrovna tato etapa ve spurtu neskončila. Vždyť se ani nenadějeme a jsou tu Pyreneje, mimochodem chybět nebude ani etapa s finálním stoupáním na Tourmalet. Sprinterské týmy si tak nebudou chtít nechat ujít na delší dobu svou poslední příležitost.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články