Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

10. etapa: Před volnem ještě jeden den. Dojde v Albi na sprint?

Letošní Tour de France šetří jezdce méně než obvykle. Například volný den přijde tento rok až v úterý, a to znamená, že závodníci musí v sedle přetrpět před pauzou ještě etapu číslo deset. Ta by měla skončil sprintem ve městě Albi. Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Petr Benčík.

Profil 10. etapy Tour de France 2019
zdroj: letour.fr

Tři trojkové a jedna čtyřková prémie, to si hlavní plánovač trasy Thierry Gouvenou a jeho tým schovali pro desátý den. Poslední z vrchařských stoupání ale přijde už více než padesát kilometrů před cílem v Albi, a tak by nemělo ani čistým sprinterům dělat kdovíjaký problém. Závodníci jsou navíc po devíti dnech již unavení a útočit budou chtít zřejmě až po dnu volna.

Jednu vítěznou etapu už na Tour má Elia Viviani, stejně tak jako jeho nizozemský soupeř Dylan Groenewegen. Triumfoval také Peter Sagan, jeho vítězství ale přišlo ve spurtu z notně oškubané skupiny bez hlavních sprinterských es. A tak je především na Calebu Ewanovi a Alexandru Kristoffovi, aby se předvedli. Oni na triumf stále čekají.

Případný Ewanův úspěch by navíc ještě vylepšil už tak výtečnou Tour pro belgickou stáj Lotto-Soudal. Ta již zvítězila zásluhou Thomase de Gendta, který vyhrál po dlouhém úniku, navíc puntíkovaný dres nejlepšího vrchaře drží v posledních dnech další Belgičan Tim Wellens. Jen Ewan se ne a ne chytit. Přijde v Albi jeho čas?

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 10. etapy Tour de France
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články