Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Curlingovými mistryněmi republiky jsou hráčky Liboce, o mužském titulu rozhodne třetí zápas

Republikového šampionátu se po pětiměsíčním odkladu dočkali curleři. V ženské kategorii slaví tým Anny Kubeškové, který porazil Savonu H 2:0 na zápasy. Mezi muži rozhodne až třetí duel v úterý. Loňstí vítězové Zbraslav Klíma napravili proti Kolibrisu 1 úvodní nezdar a díky trojce v posledním endu vyhráli 9:6. Přímý přenos třetího finále sledujte v úterý od 18:00 na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Tým Kubeškové vstoupil do finále přesvědčivě, turnaj mužů slibuje drama

Úvodní zápas vyhrál favorizovaný tým Liboc 3 pod vedením skipky Anny Kubeškové nad Savonou H 10:2 především díky tříbodovému zisku v pátém endu.

"Podařilo se nám dobře zatlačit a udržet tři kameny za těmi kameny před kruhem, takže se soupeřkám už nepodařilo posledním kamenem zajet na nejlepší pozici," popsala rozhodující okamžik prvního finále Kubešková.

Ve večerním druhém duelu odskočila Liboc trojkou pro změnu v šestém endu na 6:2 a ve zbytku utkání náskok ubránila a vyhrála 7:5.

V mužích loňští šampioni Zbraslav Klíma podlehli po boji týmu Kolibris 1 skipa Davida Šika 6:8. Šikova sestava utekla soupeři díky třem bodům v sedmém endu.

"Povedl se nám poslední kámen, ale přišly tam i chyby ze strany soupeře, které jsme využili. Bez toho by se to nepodařilo," přiznal David Šik.

Vyrovnané druhé finále se rozhodovalo až v desátém endu, ve kterém třemi body strhla výhru na svou stranu Zbraslav a vynutila si třetí zápas.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články