Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Účast na MS si vítězstvím na domácím šampionátu vybojovali opět Paulová s Paulem

Vítězství na Mistrovství ČR v curlingu smíšených dvojic obhájil tým Zbraslav H Zuzany Paulové a Tomáše Paula. Favorité vyhráli finálovou sérii 2:0 a kvalifikovali se na dubnový světový šampionát v Norsku. Druzí skončil tým Savona 1 Petry Vinšové a Lukáše Klímy.

Vítězové MČR v curlingu smíšených dvojic Tomáš Paul a Zuzana Paulová
zdroj: Facebook/Český curling

Zbraslavský pár vstupoval do finále MČR posílen lednovým triumfem na turnaji Světové tour v Nizozemsku. "Jeli jsme tam s tím, že se chceme pořádně rozehrát před finále mistrovství republiky, což se snad povedlo, dokonce i s malým bonusem," uvedla v polovině ledna Paulová.

A povedlo se. Formu si nejlepší česká dvojice udržela i v boji o domácí titul. Ze sedmi zápasů nezaváhali v jediném, byť první finálové střetnutí načali lépe Vinšová s Klímou. V polovině utkání vedli 4:2, jenže pak bodovali už jen Paulová s Paulem. Výsledek byl nakonec jednoznačný 7:4. Ve druhém finále pak dlouholeté české jedničky potvrdili převahu a podtrhli suverénní výkon výhrou 8:2 po sedmi endech.

Po právu si tak Paulová a Paul vybojovali účast na světovém šampionátu v Norsku, který začíná 20. dubna, a mohou usilovat o vylepšení desátého místa z minulého roku. Předloni se umístili dokonce na čtvrté příčce.

Třetí skončili stejně jako loni Eva Miklíková a Dalibor Miklík, kteří v semifinále prohráli s Vinšovou a Klímou 2:9.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články