Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Tým Kubeškové přišel o olympijskou naději, muži pod Klímovým vedením jsou stále ve hře

Ani teoretická už není šance českých curlerek na postup na olympijské hry do Pekingu. Tým skipky Anny Kubeškové o ni přišel po porážce s Itálií. Muži pod vedením Lukáše Klímy stále drží naději na postup a po vítězství nad Japonskem 11:6 jsou třetí s bilancí 4:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Curleři po dvou výhrách drží naději na Peking

Češky porazily z šesti zápasů jen Německo a s bilancí 1:5 jsou v tabulce devíti týmů poslední. Přišly tak už o šanci umístit se do čtvrtého místa a hrát play-off o účast v Pekingu.

Muži si dopoledne poradili jasně s Koreou 14:6. "Byl to z naší strany opravdu dobrý zápas, využili jsme každé chyby Korejců. Kameny přes noc nabrousili, díky čemuž jsme mohli hrát agresivně," uvedl národní kouč Brad Askew na sociálních sítích svazu.

Na olympijské hry postoupí z kvalifikace tři celky. Vítězové si zajistí účast přímo, o další si zahrají druhý se třetím a poražený vyzve o poslední postupové místo čtvrtý celek základní části.

Česko už má jistotu, že bude mít na olympijských hrách curlingovou premiéru. Manželé Tomáš a Zuzana Paulovi se kvalifikovali do soutěže smíšených dvojic na květnovém mistrovství světa v Aberdeenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články