Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Prohru se Skotskem si curleři vynahradili proti Nizozemsku i díky šesti bodům v pátém endu

Nejprve porážka, pak dílčí vzpruha. Čeští curleři na mistrovství světa v Las Vegas nestačili na Skotsko, kterému podlehli jasně 0:6. Poté si však spravili chuť a zdolali Nizozemsko vysoko 11:5 zejména díky šestibodovému zisku v pátém endu. Tým skipa Lukáše Klímy si po devíti odehraných zápasech polepšil s bilancí tří výher a šesti porážek na desáté místo třináctičlenné tabulky, do play-off projde šest reprezentací.

Je nám líto, video expirovalo.
Curleři na MS nejprve podlehli Skotsku a poté zdolali Nizozemsko

Češi byli ve středu společně s Dány prvními mužstvy po 21 letech, která v utkání mistrovství světa neuhrála ani bod. Dánové o několik hodin dříve než Klímův tým neskórovali proti Švýcarsku a prohráli 0:7.

Ve čtvrtek Čechy čeká od 23:00 SELČ duel s Finskem, v jehož týmu se sice objevil jeden případ nákazy koronavirem, všechny další testy ale byly negativní, mužstvo tak může pokračovat v turnaji. V noci na pátek (4:00 SELČ) se pak Češi utkají ještě s Itálií, poslední zápas sehrají v pátek s Dánskem.

V čele šampionátu jsou stále Kanaďané se sedmi výhrami. První porážku jim v programu pátého hracího dne připravili úřadující mistři světa a olympijští vítězové Švédové, kteří zvítězili 7:5. V průběžné tabulce jsou třetí za druhým Skotskem.

Čeští reprezentanti startují na MS po sedmi letech. Při dosud poslední účasti v roce 2015 obsadil tým skipa Jiřího Snítila deváté místo.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Las Vegas:

Skotsko - ČR 6:0, ČR - Nizozemsko 11:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články