Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Po třetí výhře přišla těsná porážka od favoritek. Češky na MS nestačily na Švédky

Po důležitém vítězství nad Itálií 11:7 v extra endu Češky nestačily na suverénní Švédky, které si drží neporazitelnost po výhře 8:6. České curlerky se tak po šesti duelech dělí o pátou příčku společně s Číňankami, Japonkami a Američankami se shodnou bilancí tří výher a tří porážek.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK/AP

Tým Anny Kubeškové po dvou úvodních nezdarech předváděl náramný curling. Proti Italkám se Češkám v poslední době nedařilo, teď jim ale dokázaly oplatit porážku z domácí olympijské kvalifikace a zapsaly si třetí výhru na šampionátu v řadě.

První polovina duelu českým hráčkám nevyšla úplně podle představ. V pátém endu Italky dovedně skrývaly dva lepší kameny na kruzích a po několika drobných chybách hrála v závěru Kubešková pod tlakem. Neustála ho a při české výhodě si zapsaly dva body Italky.

"Do druhé části jsme šli za stavu 3:5 a o pauze jsme si řekli, že musíme zahodit respekt a přidat na šťávě," popsal situaci na svém blogu trenér Karel Kubeška.

Povedlo se. Český tým se vrátil do zápasu dvojkou, navíc poté dokázal využít chyb soupeřek a do desátého endu šel s náskokem jednoho bodu. Jenže Kubešková místo dvou vyrazila jen jeden z lepších italských kamenů a pokračovalo se v extra endu.

V závěru ovšem Italky chybovaly a skvěle zapracovala Alžběta Baudyšová hrající tradičně jako trojka. Skipka Diana Gaspariová už měla situaci hodně těžkou a závěr nezvládla.

Program mistrovství světa v kanadském North Bay je neúprosný. Češky mají za sebou náročná utkání. "Večerní trénink nás vyčerpal už úplně. Ráno má polovina týmu posunutou snídani a doufám, že všichni budou fit," poznamenal Kubeška.

Poté stál v cestě možná vůbec nejtěžší soupeř - olympijské vítězky ze Švédska. Severský tým vedený Anou Hasselborgovou ještě ani jednou neprohrál a i na tomto turnaji hraje ve vynikající formě, což potvrdil také proti českým curlerkám. Po čtyřech endech vedly Švédky už 5:0, jenže tým okolo skipky Kubeškové se nevzdal.

Dvakrát se dotáhl na rozdíl dvou bodů, a to v sedmém a devátém endu, ale ztrátu ze začátku zápasu už Češky nedohnaly. Po výsledku 8:6 si Švédky udržely neporazitelnost, Češky přes prohru zůstávají na děleném pátém místě.

Mistrovství světa v curlingu žen v North Bay (Kanada):

ČR - Itálie 11:7, Švédsko - ČR 8:6, Čína - Rusko 8:7, Švýcarsko - Skotsko 10:2, Švédsko - Korea 9:7, Korea - Itálie 8:7 po dodatečném endu, Čína - Japonsko 11:4, Skotsko - Německo 8:5, Kanada - Dánsko 10:5, USA - Švýcarsko 7:5, Rusko - Japonsko 7:4, Německo - Itálie 10:7 po dodatečném endu.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 6/0, 2. Kanada 5/0, 3. Korea 4/1, 4. Rusko 4/2, 5. ČR, Čína, Japonsko a USA 3/3, 9. Švýcarsko 2/4, 10. Itálie 2/5, 11. Dánsko 1/4, 12. Německo a Skotsko 1/5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články