Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Paulovi ovládli první ročník Prague Trophy

Manželé Paulovi porazili ve finále Prague Trophy sourozence Fowlerovy z Anglie 8:5 a slaví triumf v prvním ročníku tohoto turnaje Světové curlingové tour. Mistři ČR Julie Zelingrová, Vít Chabičovský podlehli v boji o třetí místo dánské dvojici Landerová, Holtermann těsně 6:7.

Po většinu finále měli Paulovi navrch. Po třech endech vedli 6:0, ale po několika chybách dokázali Angličané korigovat stav až na rozdíl dvou bodů. Závěr už si účastníci olympijských her v Pekingu s přehledem pohlídali.

Velmi dramatické bylo semifinále. Paulovi sehráli s Dány velmi vyronaný zápas. Začali lépe, ve druhém endu bodovali proti své nevýhodě, ale totéž se povedlo i soupeři a v polovině zápasu bylo skóre 2:2.

Oběma týmům se nevedlo při zvolené power-play, když neuhrály více než bod. Rozhodovalo se v extra endu. Výborně jej měly načatý Landerová s Holtermannem a Zuzana Paulová musela posledním kamenem hrát velmi složitý dlouhý runback. Milimetrový úkol se podařil na sto procent a český kámen skončil na středu přesně místo dánského.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články