Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Oba české páry postoupily do semifinále Prague Trophy

Curlingový turnaj mixů Prague Trophy míří do finálových bojů. Čeští mistři Vít Chabičovský s Julií Zelingrovou postoupili přes estonskou dvojici Kaldveeová a Lill, se kterou si poradili v napínavém duelu 5:4. Dařilo se také manželům Paulovým, kteří si v druhém zápase poradili s Poláky Walczakovou a Augustyniakem. V zítřejším semifinále nastoupí Paulovi proti dánské dvojici Landerová s Holtermannem. Chabičovského se Zelingrovou čekají sourozenci Fowlerovi. Přímý přenos semifinále Prague Trophy sledujte v neděli od 9:00 na programu ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Oba české páry postoupily do semifinále Prague Trophy

Paulovi sice na úvod turnaje podlehli Polákům Walczakové a Augustyniakovi, ale pak si připsali dvě výhry. V pátečním večerním vystoupení přehráli další českou dvojici Karolína Frederiksen a Tomáš Válek.

Po sobotním vyvrcholení základních skupin bylo jasné, že právě tento další český pár díky lepšímu výsledku DSC Paulovi předčí v tabulce. Ve čtvrtfinále si účastníci olympijských her v Pekingu zopakují duel s Poláky.

Zelingrová s Chabičovským zaznamenali první porážku (3:7) až v souboji o první místo s německou dvojicí Schöllová, Harsch. O semifinále hrají s dosud stoprocentními Estonci Kaldveeovou a Lillem.

Čtvrtfinálové souboje však oběma českým dvojicím vyšly skvěle. Vít Chabičovský si s Julií Zelingrovou poradili s estonskou dvojicí Lill a Kaldveeová. Do zápasu vstoupila česká dvojice lépe, v průběhu se však stav vyrovnal. V závěru si ovšem čeští mistři pohlídali v extra endu vítězství 5:4 a postupují do semifinále. 

Úspěšní byli také manželé Paulovi, kteří si zopakovali duel s Poláky Walczakovou a Augustyniakem. Napínavé utkání dlouho vypadalo lépe pro polskou dvojici, závěr ovšem patřil Paulovým. S Poláky nakonec zvítězili 7:6 v extra sadě. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články