Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Legendární Edin má další evropské zlato. Čeští curleři ovládli na ME divizi B

Už sedmý evropský titul získal Niklas Edin. Úspěšný švédský skip rozšířil bohatou sbírku trofejí po finálovém vítězství nad výběrem Švýcarska v poměru 9:3. Zlatá medaile z domácího šampionátu v Helsingborgu byla už jeho třináctou, kromě čtyř z mistrovství světa má i dvě olympijské medaile. Třetí místo obsadili Skotové po výhře nad Dánskem 7:2. Mezi ženami triumfovaly Švédky.

Je nám líto, video expirovalo.
Rekordman Edin vyhrál se švédskými curlery další titul

Úspěšné bylo ME také pro české curlery, protože si zajistili postup z divize B mezi elitu i start v lednové kvalifikaci mistrovství světa. Nižší divizi nakonec tým pod vedením skipa Lukáše Klímy vyhrál, ve finále Češi zdolali Finsko 9:7.

"Pocity jsou skvělé, máme z toho radost. Konečně se nám v sezoně podařilo vyhrát turnaj. Závěr turnaje byl pod kontrolou, oba zápasy v play-off byly z naší strany dobré. Do Finska se těšíme. Od začátku říkáme, že naším cílem je postoupit na svět, takže jen co se vrátíme, začne nám příprava. A doufám, že ve Finsku budeme hrát ještě lépe," uvedl Klíma k blížící se kvalifikaci, kterou bude hostit Lohja.

Čeští curleři se skipem Lukášem Klímou (vpravo dole)
zdroj: curling.cz

Český tým vedl hned od úvodního endu a po dvou hrách to bylo už 3:0. Po páté sérii kamenů sice Seveřané díky úspěšné trojce dotáhli skóre na průběžných 4:4, ale Klíma a spol. překlopili nerozhodný stav na svou stranu v následujícím endu zdařilou trojkou. Konec zápasu si už Češi pohlídali a nic na tom nezměnila ani závěrečná finská dvojka.

Mistrovství Evropy v curlingu v Helsingborgu (Švédsko):

Muži: Finále: Švédsko - Švýcarsko 9:3, o 3. místo: Skotsko - Dánsko 7:2.

Divize B - finále: ČR - Finsko 9:7.

Ženy: Finále: Švédsko - Skotsko 5:4, O 3. místo: Švýcarsko - Rusko 6:5.

Zdroj
ČTK, curling.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články