Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubešková se po mateřské pauze vrací ke curlingu a znovu sní o olympijských hrách

Český curling se dočkal návratu své přední osobnosti. Anna Kubešková se do sportu rychlých kamenů a košťat znovu zapojila rok po narození syna a nyní už vede reprezentaci na mezinárodním turnaji v Praze. Vyvrcholení akce v pražských Roztylech sledujte v neděli od 11:15 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kubešková se po mateřské pauze vrací ke curlingu

"Nejtěžší je pocit zodpovědnosti, která se najednou musí dělit mezi rodinu a zodpovědnost vůči týmu, abych předvedla co nejlepší výkon," uvedla Kubešková, maminka jedenapůlročního syna Kristiána.

V prvním utkání na turnaji Prague Ladies International získal její tým proti Italkám ve druhém endu tři body, náskok už nepustil a vyhrál 9:2.

"Led byl hodně rychlý a musely jsme se na to adaptovat. Podařilo se nám to rychleji než soupeři, což se projevilo na výsledku," hodnotila Kubešková.

Dlouholetá reprezentační skipka se chce na čtvrtý pokus kvalifikovat na olympijské hry. Cesta na ně začíná už při vrcholech této sezóny.

"Důležité je uspět na mistrovství Evropy, což znamená kvalifikaci na mistrovství světa a následně možnost zabojovat o olympijské body," uzavřela Kubešková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články