Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kubešková a spol. zvládly klíčovou bitvu s Dánskem, na mistrovství světa scházet nebudou

Přímý postup na světový šampionát, který se uskuteční ve druhé polovině března příštího roku v Kanadě, české curlerky nemine. Tým pod vedením skipky Anny Kubeškové totiž v závěrečném utkání skupinové fáze mistrovství Evropy porazil Dánsko 7:5, skončil šestý a zajistil si účast mezi elitou.

Anna Kubešková
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Před derniérou na turnaji ve švédském Helsingborgu patřilo Češkám dělené šesté místo a v případě neúspěchu jim hrozila baráž, při shodě výsledků dokonce i sestup z elitní divize. Tento fakt nicméně družstvu Kubeškové ruce nesvázal.

Po prvním endu vedly 3:0 a náskok si navzdory enormní snaze soupeřek o jeho smazání udržely až do konce. Třicetiletá pražská rodačka ustála v závěrečném endu odhoz posledního kamene, čímž definitivně rozhodla o vítězství 7:5. 

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky zvládly přímý souboj o MS a na Evropě skončily šesté

České curlerky proto zmíněnou šestou pozici neopustily, do "sedmičky" přímých postupujících se vměstnaly a na jaře příštího roku nebudou chybět v kanadském městě Prince George, které bude mistrovství světa žen hostit.  

O medaile budou v Helsingborgu usilovat reprezentace Švýcarska, Ruska, domácího Švédska a Skotska. Na postup do semifinále bylo zapotřebí sedmi výher, Češky vedle Dánska porazily ještě Lotyšsko a Norsko. Právě tato dvě družstva sestoupila do divize B.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články