Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Klímův curlingový tým dosáhl v Šanghaji na stříbro

Lukáš Klíma a jeho tým uspěl na turnaji Světové tour v čínské Šanghaji. Jde o nejlepší výkon domácích curlerů v tom roce. Češi podlehli až ve finále Kanaďanům a skončili druzí.

Curlingový tým Lukáše Klímy
zdroj: Facebook.com/team.klima.curling

Češi se v mezinárodní konkurenci rozjeli hned od začátku, když vyhráli tři utkání v řadě. Následně třikrát prohráli, ale koncovka základní části se jim povedla a s bilancí pěti výher a tří porážek skončili v devítičlenném poli na druhém místě. Postoupili tak do semifinále.

V play-off narazili čeští hráči na skotský tým Glena Muirheada. Ve vyrovnaném utkání šli Češi do posledního endu bez výhody za stavu 5:5, podařilo se jim však ukrást bod, tím vyhrát 6:5 a postoupit do finále.

Finále hrál český tým proti kanadskému celku, který skipuje Matt Dunstone. Hrálo se velmi vyrovnaně, v závěru Čechy čekala stejná situace jako v semifinále, tedy poslední end bez výhody za vyrovnaného stavu. Tentokrát ale byli úspěšnější soupeři, kteří skórovali a zvítězili poměrem 5:4.

Druhé místo na turnaji Světové tour je letos nejvyšší dosažená příčka pro české mužské týmy. Doteď se nejdál dostal celek Karla Kubešky, který získal 4. místo doma na Prague Classic. Mezi ženami je nejúspěšnější tým Anny Kubeškové (Liboc 3), který vyhrál turnaj WCT ve Wetzikonu. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články