Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klíma je na curlingovém Prague Classic bez porážky, o čtvrtfinále usilují i Šik s Kubeškou

Od čtvrtka do neděle patří hala v Roztylech turnaji Světové curlingové série mužů pod názvem Prague Classic. Po dvou dnech je nejblíže postupu tým kolem skipa Lukáše Klímy, který vyhrál oba dva své dosavadní zápasy. Kvarteto Davida Šika přehrálo ruský výběr skipa Germana Doronina 7:6 v extra endu, následně ale v českém souboji nestačilo na tým Karla Kubešky. Oba výběry s bilancí 2-1 ale mají stále šanci na postup. Podívejte se na aktuální výsledkový servis.

Curlingový kámen
zdroj: Reuters autor: Claus Fisker

Po loňské olympijské kvalifikaci v Plzni se do Česka vrací kvalitní světový curling. Celková dotace turnaje pro 20 týmů je 400 tisíc korun. Vítěz získá 5 tisíc eur, tedy v přepočtu zhruba 130 tisíc korun.

Ve hře je i šestice nejlepších českých celků. Nově poskládaný tým Lukáše Klímy ve svém prvním zápase přehrál rakouské protivníky s přehledem. Na rozdíl od Wunderera a spol. nedělali Češi velké chyby a vše zakončili ziskem tří bodů v sedmém endu.

Souboj týmu skipa Davida Šika, Milana Polívky, Tomáše Paula a Radka Boháče s ruskou čtveřicí se skipem Doroninem vypadal po šestém endu téměř jasně. Češi ovšem čtyřbodové vedení ztratili a rozhodovalo se v dodatečném endu. Šik zvládl obrovsky těžký poslední kámen a připsal si cenný skalp.

V prvním zápase, který se hrál už v pátek, Šik a spol. uspěli s Maďary v těsném souboji rovněž po extra endu 8:7. Pro tento tým je turnaj důležitou prověrkou před blížícím se mistrovstvím Evropy, kde se pokusí postoupit z divize B zpět mezi elitu.

Kryštof Tabery hned na úvod zabodoval proti švédské výhodě, což zopakoval i v endu pátém, když skóroval dvojkou a jeho tým vedl 5:3. Skotský skip Švédů Cameron Bryce se ale v závěrečných hrách vzepjal k výbornému výkonu. V šestém endu uhrál trojku, v osmém donutil Taberyho po jedničce odevzdat výhodu posledního kamene a v extra endu už nedal českému týmu šanci. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články