Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kanadští curleři se na MS trápili s Čínou, zůstávají ale stále neporaženi

Po pěti utkáních zůstávají na mistrovství světa v curlingu neporažené tři týmy: reprezentace domácí Kanady, obhájců titulu ze Švédska a výběr Švýcarska. Turnaj vyvrcholí v neděli.

Americký curler John Shuster
zdroj: Reuters autor: JOHN SIBLEY

Kanaďané jsou sice stoprocentní, ale v programu třetího hracího dne se tým pořádající země dlouho trápil s Čínou, která vyrovnala na 5:5. Závěr však patřil kanadskému výběru, jenž nakonec zvítězil 8:6.

Trojnásobní olympijští vítězové z USA po úvodním zaváhání s Nizozemskem potvrzují roli favoritů. Kvarteto skipa Johna Schustera udrželo v závěru zápasu s Německem náskok a vyhrálo 8:6. 

Je nám líto, video expirovalo.
Švédové si poradili s Japonci, Švýcaři s Němci

Obhájci titulu Švédové nejprve zvládli derby s Norskem. Hodně jim pomohl skvěle sehraný první end. Nicklas Edin v něm zařídil hned pět bodů a jeho tým vykročil k výhře 11:5.

Poté se Seveřané utkali s Japonskem. Do klíčového vedení se dostali ve třetím endu za stavu 1:1, když Edin vyrazil japonský kámen a získal tři body. Poslední dva endy už se ani nedohrály, Švédsko zvítězilo 8:3.

Švýcaři si po silných týmech dokázali poradit i s outsidery šampionátu. Proti Němcům se předvedl skip Benoit Schwartz. Ve třetím endu vyřadil ze hry dva německé kameny, v osmém pak získal rozhodující vedení. Švýcaři nakonec vyhráli 9:6.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články