Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Curlerky zvítězily nad Ruskem 10:9, na Německo už nestačily

České curlerky navázaly na nedělní vítězství proti Skotkám a na mistrovství Evropy v Tallinnu nejdříve přidaly výhru proti Rusku 10:9. V následujícím utkání ale podlehly Německu 1:9. Čeští muži si v nižší divizi B poradili s Estonskem 8:6.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK/AP

"Podruhé za sebou jsme porazili ruskou reprezentaci," uvedl spokojeně trenér Karel Kubeška. České curlerky vstoupily v Estonsku do utkání dobře s dvojkou, Rusky pak v dalších třech endech vývoj otočily na 5:2.

"Patrně jsme čekali ještě na větší příležitost, protože v následujícím endu jsme si vytvořili dobrou pozici," komentoval Kubeška. Soubor kolem Aliny Kovalevové navíc chyboval a byla z toho pětka pro Češky.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky porazily Rusky na ME

Zápas šel do další fáze díky dvojce skipky Anny Kubeškové i shodně dvojkou ruských hráček.

Následoval osmý a devátý end. Rusky hrály dvakrát za jedna a duel se tak přelil do posledního endu. "Když se náš poslední kámen zastavil těsně za tee line, bylo zřejmé, že další výhra je tady," dodal Kubeška.

Německo už bylo nad české síly

České reprezentantky poté čekaly profesionálky z Německa. Za stavu 1:0 dostaly Češky ve třetím endu trojku, duel se tím zlomil. Podle Kubešky se curlerky nesrovnaly s hůře čitelným ledem.

"Trojka nás položila natolik, že jsme postupně odevzdali utkání," dodal. Za stavu 9:1 v sedmém endu tak Češky zápas vzdaly.

"Je možné, že krajní dráha je trochu jiná. Nedobře jsme to dočetly. Z obou stran byla spousta chyb, ale naše byly větší. Jejich kameny vždy o kousíček vyšly," řekla viceskipka Alžběta Baudyšová. "Věřily jsme čtvrtý i pátý end, ale po tom šestém už ne," dodala.

Další zápas české curlerky čeká v úterý proti Italkám. "Známe je, hrály jsme s nimi letos už dvakrát. Čekáme vyrovnaný zápas až do samého konce. Doufáme, že všechno bude jinak a takový zápas jako proti Němkám už do konce turnaje nebude," prohlásila Baudyšová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články