Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Curlerky po dvou porážkách na ME poprvé vyhrály, Skotky udolaly 8:7

České curlerky se po dvou porážkách dočkaly na mistrovství Evropy v Tallinnu výhry. Tým skipky Anny Kubeškové ve večerním duelu zdolal obhájkyně titulu Skotky 8:7, předtím ale prohrál se Švýcarskem 5:8. Čeští muži si v nižší divizi B poradili se Slováky 7:6 a mají na kontě dvě výhry.

Anna Kubešková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Paul Chiasson

Skotky loni vyhrály Evropu v trochu jiné sestavě, ale skipkou zůstala někdejší mistryně světa a bronzová olympijská medailistka Eve Muirheadová.

Češkám se proti favoritkám dařilo a v šestém endu se díky čtyřem bodům dostaly do vedení 6:3, ale v devátém o náskok přišly a po třech bodech soupeřek bylo srovnáno 7:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky prohrály i druhý zápas. Švýcarky si náskok pohlídaly

V závěrečném desátém endu dokázala Kubešková se spoluhráčkami využít výhody dohazování, česká skipka utkání rozhodla posledním kamenem.

"Měly jsme na úvod tři těžké soupeře a dvě prohry nebyly frustrující, ale řekněme, že jsme se dostaly pod tlak. Muirheadovou jsme porazily poprvé, což je úspěch," řekla Kubešková.

Výběr skipa Davida Šika nezačal dobře a s čtveřicí bratrů Pitoňáků prohrával po čtyřech endech 1:4, ale postupně zápas srovnal a "dvojkou" v posledním desátém endu rozhodl o výhře. "Nakonec se k nám přiklonila i štěstěna," řekl Šik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články