Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Curlerky prohrály na ME se silnými Švédkami i Švýcarkami a čeká je klíčové utkání s Dánskem

České curlerky nenavázaly na úterní výhru nad Norskem a na mistrovství Evropy si připsaly další dvě porážky. Týmu domácích Švédek podlehly 4:8, ve večerním duelu pak mistryním světa ze Švýcarska 7:10. Ve čtvrtečním utkání s Dánskem půjde o přímý postup na mistrovství světa.

České curlerky na ME v Helsinborgu
zdroj: WCF autor: Richard Gray

Favorizované Švédky se ujaly vedení hned v úvodu, tým skipky Anny Kubeškové srovnal krok na 2:2 ve třetím endu. Postupně pak Švédky poskočily o tři body a české curlerky v šestém endu pouze snižovaly na 5:3.

V utkání hraném v Helsingborgu si domácí tým vedení pohlídal, a dokonce je navýšil kamenem za tři body, v devátém endu už následovalo pouze snížení na konečných 8:4.

Obhájkyně titulu mistryň světa ze Švýcarska vstoupily do zápasu velmi dobře a po třech endech vedly o tři body. Český tým však odpověděl skvěle a ve čtvrtém endu si připsal čtyřku.

"Bylo to na čtyřku," řekla Kubešková k hodu. "Velkou část zápasu jsme opravdu neměly štěstí. Minimálně třeba čtyři, pět mých kamenů jsme obraly guard o centimtr. To otočilo zápas," dodala česká skipka.

"Rozhodujícím faktorem byl nakonec smolný mikrodotek o guard v devátém endu, který Švýcarkám dopomohl k dvojce a vedení, které už udržely až do konce. Docela jsme byli naštvaní, protože tohle bylo z naší strany velmi slušné utkání a o výhru jsme přišli fakt smolně," uvedl na svém blogu trenér Karel Kubeška.

Po porážce od Švýcarek, které podobně jako domácí tým, Rusky a Skotky mají jistou účast v play-off, patří Češkám průběžné dělené šesté místo.

V závěrečném duelu s Dánkami půjde mimo jiné o postup na světový šampionát, který si zajistí v turnaji žen týmy do sedmého místa včetně. Další dvě příčky zajišťují účast v kvalifikaci o MS.

Čeští curleři si výhrou nad Estonskem 6:4 zajistili boje ve vyřazovací části divize B. Večer ještě přehráli i Maďary 9:2.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu:

Ženy (divize A): ČR - Švédsko 4:8, Švýcarsko - ČR 10:7.

Muži (divize B): ČR - Estonsko 6:4ČR - Maďarsko 9:2, český tým má jistý postup ze základní skupiny do play-off

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články