Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Curlerky mají přes porážku s Japonskem blízko do play-off

Česká curlingová reprezentace je na mistrovství světa v kanadském North Bay krůček od účasti v play-off. Češky do vyřazovacích bojů přiblížilo vítězství nad Spojenými státy 8:6, čímž si připsaly důležitou šestou výhru, a přes následný neúspěch s Japonskem 5:7 drží před závěrečným kolem základní části poslední postupovou pozici. Účast ve kvalifikačním utkání jim stoprocentně zajistí výhra Německa nad Čínou.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky zdolaly na MS Američanky

České curlerky musely souboj proti Spojeným státům několikrát otáčet. Ještě v osmém endu prohrávaly 5:6, pak ovšem tým skipky Anny Kubeškové třemi body skóre zvrátil na svou stranu a čekal, jak Američanky naloží s výhodou posledního kamene. Jamie Sinclairová složitou situaci nezvládla a Češky tak náskok udržely.

Po vítězství 8:6 se Češky dočasně posunuly v tabulce šampionátu právě před Spojené státy na páté místo zaručující play-off. Svoji pozici ale proti Japonsku neudržely a klesly na šestou příčku, o kterou je ještě může připravit Čína.

Týmu skipky Anny Kubeškové pomůže do vyřazovací části neúspěch Číňanek proti Německu, v opačném případě musí doufat v příznivou souhru dalších výsledků.

Zprvu vyrovnané utkání překlopily na svou stranu Japonky v pátém endu, kdy si připsaly dva body a českému výběru odskočily na 3:5. Tým bez Kubeškové, za niž na skipu zaskočila Tereza Plíšková, ve zbytku zápasu nedokázal uhrát v žádném endu víc než bod a v závěrečném dějství neuspěl se snahou o vyrovnání proti japonské výhodě.

Výsledky mistrovství světa v curlingu žen:

Česko - USA 8:6, Česko - Japonsko 5:7, Švédsko - Rusko 9:8, Korea - Japonsko 9:5, USA - Německo 7:5, Kanada - Itálie 14:6, Německo - Švýcarsko 10:6, Čína - Dánsko 10:9, Kanada - Japonsko 8:5, Švýcarsko - Itálie 7:6, Skotsko - Švédsko 8:5, Korea - Rusko 8:7 po dodatečném endu.

Průběžné pořadí: 1. Kanada 11/0, 2. Švédsko 10/2, 3. Korea 8/3, 4. Rusko a USA 6/5, 6. Česko 6/6, 7. Čína 5/6, 8. Japonsko a Švýcarsko 5/7, 10. Skotsko 4/7, 11. Dánsko a Německo 3/8, 13. Itálie 2/10.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články