Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Curlerky dopřály Turkyním historickou výhru na mistrovství světa

České curlerky podlehly na mistrovství světa 5:7 Turkyním, které si připsaly první vítězství na šampionátu v historii. Tým se skipkou Alžbětou Baudyšovou, který na turnaji v kanadském Prince George na poslední chvíli nahradil vyřazené Rusky, utrpěl v desátém kole osmou porážku a je průběžně na 11. místě.

Skipka Alžběta Baudyšová
zdroj: ČTK/AP autor: James Doyle

"Do zápasu jsme nastupovaly s tím, že bude velmi těžký a vyrovnaný. Turkyně tu dokázaly odehrát podobně jako my spoustu výborných zápasů, které ale nakonec neskončily výhrou. Dnešní zápas jim ale sedl na výbornou. Každou naši sebemenší nepřesnost potrestaly a výhru si zasloužily," uvedla Baudyšová na facebookovém profilu českého curlingu. "Zítra nás čekají poslední dva zápasy, dáme do nich všechno."

V průběžném pořadí jsou české reprezentantky jedenácté. Za nimi jsou jen Turkyně s bilancí 1-9 a Skotky, které ze šampionátu odstoupily kvůli nákaze koronavirem v týmu. Šampionát zakončí Češky zápasy s průběžně desátou Itálií a třetí Kanadou. V čele turnaje jsou se stoprocentní bilancí Švýcarky, které usilují o třetí titul za sebou.

Mistrovství světa žen v curlingu v Prince George (Kanada):

Turecko - ČR 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články