Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Curleři v důležitém utkání porazili Dány, olympiádu si mohou vybojovat v play-off

Postoupili ze skupiny a nyní musí čeští curleři k zajištění letenky na olympijské hry do Pekingu vyhrát alespoň jedno utkání. Play-off si zajistili posledním utkání základní části kvalifikace v Nizozemsku, kde tým skipa Lukáše Klímy porazil Dánsko 7:5 a obsadil třetí místo. Jako první české reprezentanty v play-off v Leeuwardenu čeká Itálie, vítěz duelu získá jistotu startu pod pěti kruhy.

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky skončily v olympijské kvalifikaci na posledním místě skupiny

Itálie byla po základní části druhá, a pokud proti ní čeští reprezentanti neuspějí, budou mít ještě jeden pokus. V dodatečném zápase by je znovu čekalo čtvrté Dánsko. Přímý postup si jako vítězové základní části zajistili Norové.

Naopak ženská reprezentace měla v kvalifikaci k postupu do Pekingu daleko. Tým pod vedením skipky Anny Kubeškové vedl po sedmém endu svého posledního utkání na turnaji 6:5, jenže Korejky v následující směně odpověděly.

Nejblíže středu zůstaly hned čtyři jejich kameny a Češky už sílu na zvrat neměly. Naopak Korejky ještě navýšily skóre a zvítězily 12:6. České curlerky tak na turnaji vyhrály pouze dvakrát a obsadily poslední deváté místo.

Kvalifikační turnaj mužů a žen v curlingu o postup na OH v Pekingu 2022 v Leeuwardenu (Nizozemsko):

Muži:

Dánsko - ČR 5:7.

Ženy:

ČR - Korea 6:12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články