Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Curleři si zahrají v kvalifikaci s loňskými vicemistry světa nebo čtvrtými z minulých OH

Edmonton – České curlery nečeká v kvalifikačním turnaji o olympijské hry nic lehkého. Na plzeňském stadionu Košutka se od 5. do 10. srpna představí vedle domácích mužstva Číny, Dánska, Finska, Itálie, Německa, Nizozemska a Ruska.

Curling
zdroj: Reuters

O finální podobě kvalifikace rozhodly poslední zápasy základní části právě probíhajícího mistrovství světa v curlingu mužů. V kanadském Edmontonu se nikoli překvapivě nejvíce daří domácím. Podobně jako jejich reprezentační kolegyně postupují turnajem bez porážky. Z druhého místa postoupili Švédové, následováni Švýcary a Američany.

K největším favoritům olympijské kvalifikace bude patřit pátý tým letošního MS a čtvrtý tým z posledních ZOH Čína, Dánsko, jehož družstvo se nyní v Edmontonu nepředstavilo, a k přímé kvalifikaci mu nestačila ani stříbrná medaile z loňského světového šampionátu, čtvrtý tým z posledního mistrovství Evropy Rusko a také domácí tým.

Ženy znají soupeřky už po MS v Pekingu. Češky budou také patřit mezi favoritky. Utkají se s Čínou, Dánskem, Finskem, Německem, Itálií, Lotyšskem a Norskem.

Curling bude mít na Hrách poprvé tři disciplíny, premiérově se představí smíšené dvojice. Osm týmů pro turnaj v mixed doubles se do Koreje kvalifikuje přímo podle bodového žebříčku, který je stanoven na základě umístění na mistrovství světa 2016 a 2017, kvalifikační turnaj se v této disciplíně nehraje. O šanci představit se na olympijských hrách se na mistrovství popere zkušená dvojice Zuzana Hájková a Tomáš Paul, bronzoví medailisté z MS 2013. Jejich šampionát se koná od 22. do 29. dubna v kanadském Lethbridge.

Zdroj
curling.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články