Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští curleři v generálce na ME vyhráli Prague Classic

Tým Lukáše Klímy, který od příštího víkendu bude reprezentovat Česko na evropském šampionátu, vyhrál domácí turnaj World Curling Tour Prague Classic. Ve finále porazil turecký výběr v extra endu 10:8. Přímé přenosy z ME nabídne ČT sport a ČT sport Plus. V sobotu 18. listopadu jsou na programu duely českých mužů i žen s favorizovanými týmy Švédska.

Team Klíma na WCT Prague Classics
zdroj: facebook.com/ČESKÝ CURLING

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale oba týmy byly poměrně překvapené z toho, že ten led byl trošku jinak připravený, byl rovnější a rychlejší," vysvětlil úvodní nepřesnosti v duelu Klíma.

Finálové utkání Prague Classic se však rozhodovalo v závěrečných endech. Češi i díky chybě tureckého skipa Ugurcana Karagöze zapsali v sedmé části čtyři body a šli do trháku. Jenže chyb v klíčových okamžicích se nevyvaroval ani Klíma. Turci toho obratně s posledními kameny využili a srovnali krok. V extra endu už si český skip situaci pohlídal a rozhodl přesným závěrečným take outem.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný kámen turnaje a ohlas Lukáše Klímy

Klíma a spol. na turnaji nezaváhali ani v jednom z duelů, spravili si chuť po loňské porážce ve finále a Prague Classic v pětileté historii vyhráli jako vůbec první český tým.

"Máme radost, že jsme konečně vyhráli a jsme šampioni," pronesl s úsměvem reprezentační skip. "Doufám, že nám to říká, že jsme na dobré cestě a mohlo by se nám dařit," podotkl k formě před mistrovstvím Evropy.

Na šampionátu se vedle Klímova celku představí rovněž česká reprezentace zkušené skipky Anny Kubeškové.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články