Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeští curleři na MS v mixech porazili Austrálii a mají druhou výhru

Julie Zelingrová a Vít Chabičovský si na mistrovství světa smíšených dvojic v curlingu připsali druhé vítězství. Čeští reprezentanti ve svém třetím utkání v Kangnungu porazili jednoznačně 9:3 Austrálii, která předchozí dva duely vyhrála. Už v sobotu české duo podlehlo Itálii 4:9 a porazilo Maďarsko 6:5. Teď jej čeká v základní části šampionátu v Koreji ještě šest soupeřů.

Je nám líto, video expirovalo.
Češti curleři si na MS v mixech připsali proti Austrálii druhou výhru

V tabulce desetičlenné skupiny A se Zelingrová s Chabičovským dělí s bilancí 2-1 s dalšími šesti týmy o první místo, už po 3. kole není žádná dvojice bez porážky. V pondělí se Češi střetnou s Estonskem a domácími curlery.

V základní fázi se týmy utkají ve dvou skupinách každý s každým. Vítězné celky si zajistí přímý postup do semifinále, týmy z druhých a třetích míst si o něj zahrají křížem v předkole.

Poslední dvojice z každé skupiny sestoupí a páry na osmé a deváté příčce se křížem utkají o setrvání mezi elitou. Loni v Ženevě se Zelingrová s Chabičovským s třemi výhrami těsně vyhnuli bojům o udržení a obsadili třinácté místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články