Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český mix na MS porazil Nizozemce, ale podlehl těsně Dánům

Boje v základních skupinách mistrovství světa smíšených dvojic v curlingu vrcholí. Vít Chabičkovský a Julie Zelingrová si připsali výhru 7:5 na nizozemským párem, naopak Dánům podlehli v těsném souboji 5:6. Ve čtvrtek ráno našeho času je čeká poslední vystoupení na šampionátu proti Skotsku, které si na rozdíl od českého mixu zajistilo postup do vyřazovací fáze.

Je nám líto, video expirovalo.
Curleři si připsali výhru nad Nizozemskem a prohru s Dánskem

Češi museli proti Nizozemcům skóre otáčet. Podařilo se jim to v pátém endu, když Vanessa Tonoliová nedokázala ve spolupráci Woutera Goesgensem vyrazit z kruhů tři české kameny. Češi se díky tomu dostali do vedení 6:3 a souboj dovedli bez větších potíží k vítězství 7:5.

Blízko úspěchu byli také proti Dánsku. Vyrovnaný zápas rozhodla až poslední osmá směna, v níž ale na rozdíl od Landerové s Holtermannem nedokázali skórovat a po porážce 5:6 jsou ve skupině A na děleném šestéM místě.

V posledním kole proti Skotsku mají Zelingrová s Chabičkovským ještě o co hrát, neboť jim stále hrozí baráž o udržení mistrovství světa i pro příští rok. Pokud by skončili předposlední, museli by do kvalifikace.

Výsledky MS v curlingu smíšených dvojic

Česko – Nizozemsko 7:5, Dánsko  Česko 6:5.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články