Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

České curlerky ztratily s Číňankami v extra endu vyhraný zápas

Tým skipky Anny Kubeškové utrpěl hned na úvod olympijské kvalifikace nepříjemnou porážku od favorizované Číny 6:7. Po celý duel Češky vedly, ale nezvládly poslední endy a ztratily nadějný náskok. Od 19:55 sledujte na webu ctsport.cz přímý přenos utkání mužů Česko – Finsko.

Anna Kubešková
zdroj: WCF autor: Céline Stucki

Hned na začátku musejí Češky zkousnout hodně hořkou porážku. "Výkon byl dobrý, ale nezafinišovaly jsme. A to je jediné, co se počítá," uvedla po utkání česká skipka.

První polovina zápasu s Číňankami přitom dopadla na výbornou. Zkušená čínská skipka Wang Ping-jü neodolala českému tlaku a ve čtvrtém endu dva body při své výhodě přenechala Kubeškové a spol.

Po pěti endech to bylo dokonce už 5:1, jenže pak začaly Číňanky zlobit. Češky výrazně nechybovaly, ale jejich opatrnější hra nepřinášela ovoce. Poslední bod si připsaly v sedmém endu, pak se nadechly favoritky z Asie k velkému obratu.

V desátém endu chybovala na pozici trojky hrající Alžběta Baudyšová, když místo čínského kamene před kruhy postavila vlastní a Číňankám nabídla prostor pro umístění další hrozby na kruhy. Složitý závěrečný takeout se Kubeškové o pár centimetrů nepovedl a šlo se do prodloužení.

V něm rozhodlo perfektní draw čínské skipky, Kubeškové se nepodařilo objet kameny na hranici kruhů a závěr už byl velmi obtížně řešitelný. 

"Desátý end byl problém. Nepodařil se nám jeden velmi důležitý kámen. Trochu se to zavřelo, soupeř dostal šanci, kterou využil," shrnula Kubešková.

České hráčky čeká ve středu od 8:00 utkání s Lotyškami, které překvapivě vyhrály nad Němkami 9:5. Vítězství 7:4 slavily Dánky v zápase s Itálií. Do hry vstoupí ještě tým Finska. O účast v Pchjongčchangu měly bojovat i Norky, ale odhlásily se.

V mužské kategorii jsou s českým týmem v turnaji vedle Finska i Čína, Dánsko, Německo, Itálie, Nizozemsko a Rusko.

Nejdříve bojují týmy každý s každým a tři družstva projdou do play-off. Vítěz základní části se střetne s druhým o jedno místo na olympiádě a poražený vyzve třetího v utkání o to druhé. Ženy čeká první zápas play-off o Pchjongčchang v sobotu večer, další je na pořadu v neděli, kdy odehrají oba rozhodující duely mužské celky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články