Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

České curlerky v úvodu MS porazily Itálii, pak nestačily na domácí Kanadu

V Kanadě začalo v pátek mistrovství světa curlerek a Češky se hned v prvním kole uvedly výhrou 7:5 nad Itálií. Proti domácím silným hráčkám v následujícím zápase ale prohrály 2:9. Podle trenéra Karla Kubešky se ale bude rozhodovat zejména až za polovinou šampionátu. A Češky chtějí být připraveny tak, aby přímo postoupily na zimní olympijské hry v Pekingu.

Anna Kubešková
zdroj: curling.cz

"Jsme nervózní, ale trochu natěšení," hlásil ještě před šampionátem trenér Kubeška. Světový šampionát curlerek byl původně zrušen, pořadatelství se však nakonec chopilo kanadské Calgary.

"Jsme rádi, že se mistrovství světa koná. Mrzelo nás, že se to Švýcarům nakonec nepovedlo zrealizovat a přívítali jsme skutečnost, že se Calgary tohoto mistrovství ujalo," dodal Kubeška.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky vyhrály nad Itálií a nestačily na Kanadu

Bojuje se o přímou účast na olympijských hrách, které bude hostit Peking v únoru příštího roku. "Rádi bychom byli mezi těmi šesti, sedmi týmy, ale konkurence je velmi vysoká," ví Kubeška. Rozhodovat by se podle něj mělo zhruba v polovině, či spíše za polovinou turnaje. "Nezáleží na prvních dvou, třech zápasech, důležité je, abychom po těch třinácti utkáních byli mezi těmi top šesti týmy," řekl Kubeška.

Důležité je tak rozvrhnout síly. "Musíme tomu přizpůsobit naše konání. Měli bychom porazit Dánky, Estonky. I tyto týmy budou ale hrát dobře, zápasy budou vyrovnané," varoval kouč Češek, které už mají za sebou i vytyčenou výhru nad Itálií.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma S6: Start MS curlerek
Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články