Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

České curlerky potřetí prohrály, Klímův tým vyzrál v olympijské kvalifikaci na Němce i Finy

České curlerky nezahájily olympijskou kvalifikaci v Nizozemsku dobře. Ve třech zápasech ani jednou neuspěly. V nedělním duelu podlehly Japonkám 2:6. To čeští muži po úvodní prohře s favorizovaným Norskem dokázaly vyzrát na Němce i Finsko.

Je nám líto, video expirovalo.
Curleři si v olympijské kvalifikaci poradili s Německem i Finskem

Stejně jako v prvním utkání s Norskem Češi po úvodním endu prohrávali, pak ale skóre otočili a získali tříbodový náskok. Němci se vrátili do zápasu, když v sedmém endu srovnali na 4:4.

Koncovka už patřila týmu Lukáše Klímy. Rozhodující byl devátý end, v jehož závěru museli Němci najít řešení proti třem českým kamenům umístěným nejblíže středu. Vyrazili pouze jeden a Češi nakonec vyhráli 7:4.

"Po včerejšku jsme se prali s ledem. Míjeli jsme jednoduché kameny. Ale v první polovině jsme hráli docela solidně, ve druhé jsme pak byli trochu nervózní. Nakonec jsme ale dosáhli vítězství, což je skvělé," řekl po důležitém utkání Klíma.

Proti Finsku si český výběr zajistil rozhodující náskok v třetím endu, kdy uhrál dvojku při výhodě soupeře a dostal se do vedení 4:1. Po tříbodovém českém zisku v osmém endu duel za stavu 8:3 předčasně skončil.

Tým Anny Kubeškové neměl proti Japonkám, třetím z minulých Her v Pchjongčchangu, jednoduchou úlohu. Utkání se začalo lámat v sedmém endu, kdy japonská skipka získala přesným draw dva body. Češkám se pak nepovedly koncovky endů s výhodou vlastního kamene a výsledkem byla porážka o čtyři.

"Led byl složitý, musely jsme být trpělivé. Dostaly jsme slušnou šanci na zisk dvou bodů v sedmém endu a povedlo se. Myslím, že jsme to zahráli dobře," podotkla Fudžisawa Sacukiová.

Postup na olympijské hry si zajistí mezi muži i ženami tři nejlepší z devíti celků. První týmy postoupí přímo, druhý a třetí se utkají v kvalifikačním utkání. Vítěz doplní vítěze v cestě do Pekingu a poražený se utká se čtvrtým týmem. Z tohoto duelu pak vzejde poslední kvalifikant.

Kvalifikační turnaj v curlingu v Leeuwardenu (Nizozemsko) o postup na ZOH v Pekingu 2022:

Muži: Česko - Německo 7:4, Česko - Finsko 8:3.

Ženy: Japonsko - Česko 6:2.

Zdroj
worldcurling.org

Hlavní zprávy

Nejčtenější články