Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

České curlerky míří na MS s cílem poprat se o olympiádu. Půjde o momentální formu i štěstí, odhaduje Kubeška

České curlerky odlétají ve čtvrtek do Kanady, kde je čeká vrchol sezony: mistrovství světa. V obligátní sportovní bublině se v Calgary utkají s dalšími 13 týmy. Cíl? Olympijská kvalifikace. Tu zaručí umístění do šestého místa, případně i sedmého, pokud mezi nejlepšími nebude chybět Čína, která Hry v příštím roce pořádá. Hemžení na krupičkatém ledě začne 30. dubna.

Je nám líto, video expirovalo.
České curlerky odlétají na MS

Skipka Anna Kubešková zažije už svůj pátý šampionát a v minulosti už se dokázala umístit na pozicích, které by zaručily velkou olympijskou premiéru. "Reálné to je, v první šestce jsme už jednou skončily. Není to něco, na co jen z dálky koukáme," upozornila Kubešková.

Od ledna loňského roku to bude první reprezentační vystoupení. Nejen český celek se nemohl porovnávat s konkurencí, kvůli koronavirové pandemii nezbyl protor na nic jiného než na trénink.

"Možná z toho budeme trochu vykulené. Ale hodiny a hodiny na ledě trénování týdně a fyzické přípravy jsou určitě vidět," uvedla Petra Vinšová.

"Půjde hodně o momentální formu a o momentální štěstí. Věřím, že bude na naší straně, a jsem si jist, že se o to popereme," podtrhl trenér národního týmu Karel Kubeška.

Mistrovství světa se mělo původně konat v polovině března ve Švýcarsku, ale kvůli pandemické situaci muselo být odloženo a přeloženo. V Kanadě se představí kromě Česka také domácí reprezentace, Číňanky, Dánky, Estonky, Němky, Italky, Japonky, Korejky, Skotky, Švédky, Švýcarky, Američanky a sportovkyně ruské curlingové federace.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články