Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České curlerky do semifinále MS nepostoupily, vybojovaly ale své maximum

České curlerky odjedou z mistrovství světa jako šestý nejlepší tým, čímž o jedno místo vylepšily pozici z loňského roku. V boji o play-off nestačily na Rusky, kterým podlehly 3:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Curlerky se po porážce s Ruskem do semifinále MS nedostaly

Češky mohly slavit páteční postup do play-off, aniž by stály na ledě. Závěrečné kolo základní části přineslo přívětivou výsledkovou souhru. Na výrazný úspěch stačilo šest vítězství, při rovnocenné bilanci tří celků zůstal Černý Petr Číňankám.

S ruskými obhájkyněmi loňského stříbra český tým v prvním vzájemném duelu v North Bay prohrál 5:9 a nevyšla mu ani odveta. Třemi body v šestém endu dokázaly Češky vyrovnat, ale pak už bodoval jen soupeř. Desátý end se už nedohrál.

Vítězky zápasů play-off Rusky a Američanky, které rozhodly o výhře nad Korejkami 10:3 málo vídaným ziskem sedmi bodů v devátém endu, narazí ve večerních semifinále na dva nejlepší celky základní části Kanadu a Švédsko. Domácí obhájkyně titulu prošly dvanácti dosavadními zápasy bez jediného zaváhání, olympijské vítězky ze Švédska prohrály dvakrát.

Výsledky MS v curlingu žen

Rusko - Dánsko 10:5, Skotsko - Korea 6:5 po dodatečném endu, Kanada - USA 8:5, Čína - Německo 7:6.

Konečné pořadí základní části:

1. Kanada 12/0, 2. Švédsko 10/2, 3. Korea 8/4, 4. Rusko 7/5, 5. ČR 6/6, 6. USA 6/6, 7. Čína 6/6, 8. Švýcarsko 5/7, 9. Skotsko 5/7, 10. Japonsko 5/7, 11. Dánsko 3/9, 12. Německo 3/9, 13. Itálie 2/10.

Play-off (o postup do semifinále): Rusko - ČR 7:3, USA - Korea 10:3.

Semifinále: Kanada – USA, Švédsko - Rusko

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články