Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zápas s Chisorou mě nakopl, říká Pála a chce odvetu

Praha – Neutrální konec, po kterém zůstává drobná pachuť nespravedlnosti. Česká profesionální jednička v těžké váze Ondřej Pála v životním duelu sporným verdiktem rozhodčího prohrála s mistrem Evropy a světovou sedmičkou Dereckem Chisorou. Český boxer se ale nevzdává, proti verdiktu podá protest. Prohra se má stát motivem pro další vítězství.

Český boxer Ondřej Pála
zdroj: ČT sport

Český bijec nebyl v tvrdých pěstních přestřelkách horším boxerem a první dvě kola svého soupeře z Velké Británie několikrát účelně trefil levým hákem. Jenže už v dalším kole zápas prohrál. Nikoliv po sérii tvrdých úderů, ale technickým k. o. poté, co se na moment otočil k Chisorovi zády a dostal ránu do zátylku.

"Je to škoda. Nerad bych vypadal, že brečím, že mě někdo okradl. Do zápasu jsem dal všechno. Slušelo by tomu více, kdybych ve čtvrtém kole třeba prohrál po počítání nebo by prohrál Dereck Chisora. Je to neutrální konec, který nepotěšil mě ani diváka," prohlásil v rozhovoru ve Sportovních zprávách Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Ondřej Pála o porážce s Dereckem Chisorou

Pála si vedle 32 výher připsal čtvrtou prohru a na návrat do světové špičky si musí počkat. Necitlivé rozhodnutí arbitra ho sice připravilo o životní úspěch, ale zároveň mu dalo motivaci k odvetě. "Tento zápas mě spíš nakopl do další kariéry. Cítím v sobě obrovské odhodlání dokázat sám sobě, lidem kolem mě i divákům, že mám na to boxovat ve světové špičce," prohlásil český boxer.

Ringový rozhodčí ihned po úderu do Pálova zátylku boj ukončil. Verdikt byl v souladu s pravidly profiboxu, jenže stejně tak mohl sudí českého boxera pouze počítat, veřejně napomínat, nebo mu strhnout za manévr jeden bod. To se nestalo. Pála se poradil s týmem a podá oficiální protest.

"Domluvili jsme se, že podáme protest na organizaci WBO. Dopis ve stejném znění jsme poslali i organizátorům celého galavečera a manažerské stáji Derecka Chisory. Uvidíme, jakou to bude mít odezvu. Osobně si myslím, že by tomu odveta slušela," dodal Pála.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články