Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Velká cena v Ústí přilákala boxerské medailisty z Her. Suplujeme MS, zní z asociace

Čeští boxeři bojkotovali mistrovství světa kvůli účasti ruských závodníků, o vrchol sezony ale přece jen svým způsobem nepřišli. Velká cena Ústí nad Labem totiž přilákala medailisty ze světových šampionátů i olympijských her.

"Je to takový suplovaný mistrovství světa. Máme z toho obrovskou radost, že si vybrali tenhle turnaj, ať už Američané, Brazilci, Argentinci. Je to paráda, jsme za to strašně rádi," říká pro ČT sport předseda České boxerské asociace Marek Šimák.

Přes zákaz Mezinárodní boxerské asociace dorazila i reprezentace Spojených států. "Chceme zůstat členy olympijské rodiny, a proto na mistrovství světa nestartujeme. Moc děkujeme českým organizátorům za pozvání a jejich podporu," tvrdí šéf amerického boxu Tyson Lee.

Je nám líto, video expirovalo.
Boxeři uspořádali Velkou cenu Ústí

Tato situace nejvíc postihuje samotné sportovce, ale Grand Prix Ústí je pro ně dobrou náhradou. "Veliká konkurence. Myslím si, že je úplně jedno, jaký los jsme dostali, protože všechny boxerky tady jsou naprosto úžasný," ví boxerka Lenka Bernardová.

Světový box teď hraje o svou olympijskou budoucnost. "Světová asociace nespolupracuje s Mezinárodním olympijským výborem tak, jak by měla, a pokud chceme udělat to, aby box na olympijských hrách zůstal, tak je potřeba se s Mezinárodní olympijskou asociací domluvit," doplňuje Šimák.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články