Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

V úvodu olympijské kvalifikace se dařilo boxeru Godlovi, Hořejšek naopak prohrál

Do olympijské kvalifikace v Londýně vstoupili čeští boxeři. V prvním kole kvalifikace zvítězil Kevin Godla nad italským soupeřem na body, Karel Hořejšek naopak na body zápas prohrál. I když v turnaji skončil, bude mít možnost o olympiádu v Tokiu ještě zabojovat na turnaji v Paříži. Ženám se v londýnské kvalifikaci nedařilo.

Boxer Kevin Godla
zdroj: Czechboxing.cz

Český boxer Kevin Godla porazil v prvním kole olympijské kvalifikace v Londýně Francesca Maiettu z Itálie na body a udržel se ve hře o postup do Tokia. V dalším kole váhové kategorie do 57 kg se Godla utká s domácím Peterem McGrailem, dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa.

Godla byl v souboji s Maiettou od úvodu aktivnější, lépe se pohyboval a vyhrál první i druhé kolo, v němž byl jeho soupeř i počítán. Třetí kolo však patřilo Italovi, ostravskému boxerovi viditelně docházely síly a i on byl počítaný. Na body však Godla zápas vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Boxer Godla vstoupil do olympijské kvalifikace vítězně

V Londýně startuje celkem šest českých boxerů a boxerek. Do nedělního programu se zapojil i úřadující český šampion Karel Hořejšek, který však prohrál v prvním kole olympijské kvalifikace ve váhové kategorii do 81 kg s Gorem Nersesjanem z Arménie 0:5 na body a turnaj pro něj skončil.

Sedmatřicetiletý Hořejšek, který startuje v profiringu, může teoreticky o postup na olympiádu v Tokiu zabojovat ještě v květnovém kvalifikačním turnaji v Paříži.

Česká ženská jednička Martina Schmoranzová podlehla ve váze do 69 kg ještě před limitem. V souboji s Ani Hovsepjanovou z Arménie byla dvakrát počítána ve 2. kole a po druhém počítání ve 3. kole rozhodčí duel předčasně ukončil.

Lenka Bernardová nestačila v kategorii do 57 kg na Bělorusku Helina Brujevičovou a prohrála 1:4 na body. Pro obě boxerky turnaj v Londýně skončil. První zápasy ještě čekají Pavla Polakoviče (kategorie do 69 kg) a Miloše Bartla (kategorie do 75 kg).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články