Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Praze se představili hvězdní boxeři, tým Kuby deklasoval evropský výběr

Ve vyprodaném Paláci Lucerna zástupci světové velmoci v čele s olympijskými vítězi a mistry světa porazili výběr Evropy, když vyhráli všech sedm zápasů hlavního programu. Jednu z porážek si připsal i Jiří Havel, který v kategorii do 91 kg prohrál s Erislandym Savónem, úřadujícím světovým šampionem, bronzovým medailistou z olympiády v Riu a synovcem slavného Félixe Savóna.

Vadim Tukov z Ruska a Arlen López z Kuby
zdroj: ČTK/Deml Ondřej

"Byl to těžký zápas. Vůbec jsem nevěděl, jak na něj. Je to zkušený boxer, což jsem věděl. Nevyšlo to, ale nelámu si z toho hlavu. Jsou to zkušenosti do příště. Já jsem teprve na začátku své cesty a zbývají mi ještě tři roky," řekl Havel, jehož cílem je kvalifikovat se na olympiádu do Tokia.

V Praze žijí i další dva členové evropského výběru Erik Hulijev a Martin Parlagi. Arménský boxer prohrál v kategorii do 56 kg s Javierem Ibáňezem, slovenský reprezentant Parlagi nestačil v šedesátce na trojnásobného mistra světa a dvojnásobného bronzového medailistu z olympijských her Lázara Álvareze. Dva ze sedmi duelů skončily před limitem.

Je nám líto, video expirovalo.
Mezi hvězdnými jmény se v Praze předvedl i nadějný český boxer Jiří Havel

Ronier Iglesias ukončil duel kategorie do 69 kg proti Paulu Wallovi z Německa k.o. již v prvním kole. Krvavé zranění Rusa Vadima Tukova zastavilo souboj v 'pětasedmdesátce' s Arlenem Lopézem v kole druhém. Jistou výhru si připsala i největší hvězda kubánské výpravy Julio César La Cruz.

Na úřadujícího olympijského vítěze a čtyřnásobného světového šampiona nestačil v kategorii do 81 kg Chorvat Damir Plantič a kubánským úspěchem skončil i souboj Yoandyho Toiraca v nejvyšší váhové kategorii s hlavní postavou výběru Evropy Mihaiem Nistorem z Rumunska. Vítěz prvního profesionálního světového šampionátu pod hlavičkou mezinárodní organizace AIBA Nistor sice v roce 2011 na ME knokautoval současného krále profesionálního boxu Brita Anthonyho Joshuu, na několikanásobného kubánského mistra však nestačil.

Sympatický výkon podal v předzápase úřadující český mistr v kategorii do 75 kg Miloš Bártl, který sice prohrál s juniorským světovým šampionem Osleyem Iglesiasem z Kuby 0:5 na body, favorizovaného soupeře však svým odporem zaskočil. Z výher se poté radovali Bártlovi krajané Pavel Polakovič (do 64 kg) a Adam Kolařík (nad 91 kg), svůj duel zvládla i nejlepší česká boxerka současnosti Martina Schmoranzová, která v 'devětašedesátce' porazila Italku Monicu Floridiaovou.

"Parádně jsem si to užila. Při nástupu jsem zjistila, že nejsem nervózní, a spokojená jsem hlavně s tím, že mi vydržela fyzička, což Italce ne," řekla Schmoranzová, která před tolika diváky v Česku boxovala poprvé. "Lucerna je sama o sobě hit, takže jsem ráda, že jsem se tady mohla představit," dodala několikanásobná evropská medailistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články