Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Ústí hostí boxerské galapředstavení, na velkou cenu přijedou i Kubánci

Ústí nad Labem - Severočeskou metropoli čeká sportovní svátek. Uskuteční se zde 34. velká cena v boxu, které se zúčastní výběry dvaceti zemí. Letošní ročník je přesto mimořádný, po čtyřech letech totiž do Ústí dorazí i kubánští boxeři. "Kuba je třešničkou na dortu," upozorňuje prezident České boxerské asociace Svatopluk Žáček.

"Jsem hrozně rád, že se nám podařilo s pomocí několika přátel a kubánského zastupitelství v Praze sem Kubánce dostat. Kamkoliv Kuba přijede, je okrasou. V jejich týmu je řada mistrů světa a olympijských vítězů, diváci se mají na co těšit," láká Žáček na perfektně obsazený box.

Na velké ceně se krom sedmdesáti mužů představí i čtyřiatřicet žen. Na sever Čech dorazí silné výběry Běloruska, Ruska či Itálie. "Pokud bych měl jmenovat všechna zajímavá jména, bylo by to na dlouho. Každopádně bude turnaj natřískaný," říká Žáček.

České diváky samozřejmě bude nejvíce zajímat účast domácích borců a jejich případné šance na úspěch. "V mužské kategorii ve váze do 64 kilogramů je největším naším želízkem Zdeněk Chládek. V ženské kategorii do šedesáti kilogramů pak Martina Šmoranzová. Ta je bronzovou medailistkou z mistrovství Evropy. Věříme, že se oba probojují do finále," doufá prezident boxerské asociace.

Velká cena Ústí nad Labem začíná ve středu v 15:00 v ústecké hale na Stříbrníkách, finálové boje odstartují v sobotu po páté hodině odpolední.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká cena boxu Ústí n. L.
Zdroj
ČT24, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články