Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Titul šampiona těžké váhy zůstává v držení Šálka. Polotěžkou váhu ovládl Jurko

Titul boxerského šampiona v těžké váze zůstal v držení Tomáše Šálka. Ten si v napínavém duelu na galavečeru v Brně poradil na body se zkušeným Pavlem Šourem. Titulový zápas v polotěžké váze pak ovládl Jozef Jurko, jemuž po dlouhém počítání přiřkli rozhodčí výhru nad Michalem Rybou. Večer ozdobila i charitativní exhibice bývalého světového šampiona Lukáše Konečného za účasti například bývalého fotbalisty Petra Švancary či boxerky Liliany Kmentové, která přinesla 40 tisíc korun pro nemocnou holčičku Sofinku.

Je nám líto, video expirovalo.
Galavečer boxu v Brně

Michal Ryba - Jozef Jurko

Michal Ryba a Jozef Jurko proti sobě neboxovali poprvé. Jejich první vzájemný duel skončil krátce před Vánocemi remízou. I tentokrát začalo utkání vyrovnaně, po úvodním kole se ale v tom druhém začaly kupit údery na obou stranách.

Před polovinou zápasu začal aktivitu pozvolna přebírat český borec, jenže jeho košický soupeř vůbec nic nezabalil. Od sedmého kola byla iniciativa na jeho straně a odpovědi na otázky na vítěze zápasu byly stále více nejasné.

Dramatický boj nakonec vyčerpal všech deset kol a ještě dlouho po skončení toho posledního se čekalo, až rozhodčí vynesou definitivní verdikt.

Oba borci už začínali být v ringu viditelně netrpěliví, když přišlo rozhodnutí, že mistrem České republiky v polotěžké váze se stal Jozef Jurko.

Pavel Šour - Tomáš Šálek

Pavel Šour ještě nikdy neprohrál zápas na českém území. Proti němu ale stál obhájce titulu Tomáš Šálek. K vidění byl další z vrcholů galavečera, v němž ani jeden ze soupeřů tomu druhému vůbec nic nedaroval snadno. A ačkoliv se ve druhé části zápasu místy zdálo, že Šour působí poněkud unavenějším dojmem, Šálek toho nedokázal využít a zápas dospěl až do konce desátého kola.

Počítání tentokrát nezabralo tolik času, titul šampiona těžké váhy nakonec těsně před sobotní půlnocí putoval zpět do držení Tomáše Šálka.

"Chtěl bych poprosit o velký potlesk pro Pavla. Myslím si, že by si tenhle pás zasloužil odvetný zápas s Pavlem," vysekl poklonu soupeři vítězný boxer.

"Měl jsem víc boxovat, víc uvolněnější údery, ubrat na síle," vypočítával nedostatky ve svém boji. "Odvetě se nebráním. Ukáže čas," naznačil do budoucna na závěr.

Lukáš Fajk – Peter Kadiru

Český boxer, který vůbec poprvé boxoval šestikolový zápas, předvedl proti německému favorizovanému soupeři houževnatý výkon a zejména v závěru utkání mu výrazně v ringu zatápěl. Hlavně zásluhou prvních čtyř kol se ale nakonec z vítězství na body radoval Kadiru.

"Pro mě je tohle výhra, že jsem s takovým soupeřem udělal vyrovnaný zápas," shrnul své pocity s výkonem spokojený český boxer. 

Fabiána Bytyqi – Ivanka Ivanova

Se zkušeností z třiadvaceti zápasů v zádech vstupovala do ringu bulharská boxerka proti české mistryni světa organizace WBC. Povoláním dětská ergoterapeutka byla v utkání přesnější boxerkou, což se projevilo i na hodnocení rozhodčích, kteří jednomyslně rozhodli v její prospěch.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články