Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sugar Ray Leonard v Praze ukázal, že je stále při chuti

Praha - I v šestapadesáti letech má Sugar Ray Leonard téměř stejnou kondici jako v době, kdy se stal boxerským mistrem světa organizací WBC, WBA, WBO, IBC a NABF. Nejlepší boxer 80. let o tom přesvědčil fanoušky v Praze, kam zavítal poprvé v životě, aby se zúčastnil otevřeného tréninku českých a slovenských boxerů.

Sugar Ray Leonard
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Akce měla sloužit jako propagace na galavečer profesionálního boxu Goldenboxing Night, který se uskuteční 23. září v hotelu Hilton. Boxerská legenda Leonard se měla původně jen podepisovat fanouškům, jenže ukázal, že box je stále jeho velkou láskou. Nejprve vystřihl exhibici se švihadlem a následně zcela neplánovaně vlezl do ringu, aby předal několik rad a stínově si zaboxoval se slovenským boxerem Martinem Parlagim a Čechem Štěpánem Horváthem. Ani na něm nebylo poznat, že kariéru ukončil už před patnácti lety.

"Stále trénuji několik hodin téměř každý den. Neustále jsem v pohybu a téměř nepoužívám auto," prozradil Leonard recept na svou skvělou kondici. "Už ale nezápasím," dodal.

Následně rozdával podpisy, pro který si přišel také bývalý skvělý český boxer Rostislav Osička. "My jsme úplně stejně staří. Já nikdy žádný vzor neměl, ale kdyby ano, tak by to byl asi on. Přišel jsem mu popřát, ať se mu v Praze líbí," řekl Osička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sugar Ray Leonard v Praze

Sugar Ray Leonard:

"Box mi toho dal po všech stránkách strašně moc a já se teď cítím být ambasadorem tohoto sportu."

Leonard v české metropoli stráví dva dny. Kromě společenských povinností se chce podívat i na pražské památky. Ve středu pak povede placený trénink pro zájemce z řad veřejnosti. Trenérské kariéře se však věnovat natrvalo nehodlá. "Nemám na to správnou mentalitu či někoho fyzicky připravovat. Mojí specialitou je taktika a strategie," vysvětlil Leonard.

I po konci kariéry si prý na nedostatek povinností nemůže stěžovat. "Hodně cestuji po různých akcích. Nyní navíc dávám dohromady reality show s dalšími třemi boxery Thomasem Hearnsem, Marvinem Haglerem a Robertem Duranem nazvanou Čtyři králové, takže mám stále hodně práce. Co je vlastně dnes za den?" řekl Leonard, který už má za sebou účinkování v televizních pořadech jako The Contender se Sylvestrem Stallonem či americké obdoby taneční soutěže celebrit Star Dance.

I přes nabitý program si ale vždy najde čas na sledování současného boxu. Zaměřuje se však hlavně na nižší váhové kategorie, ve kterých sám startoval. "Z pohledu techniky a píle je podle mě nejlepším boxerem současnosti Floyd Mayweather," míní Leonard, který má na kontě také zápas s Mayweatherovým otcem. "Pokud bych to měl ale posoudit z pohledu vrozeného talentu, tak ten má úplně největší Manny Pacquiao."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články