Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Srdce boxerce zastavilo kariéru, ale lékaři jí umožnili návrat do ringu

Padla až ve finále mistrovství republiky v boxu žen, ale i to pro ni bylo velké vítězství. Petra Laštovková se dokázal vrátit do ringu navzdory vážným zdravotním problémům, které ji před pěti lety ohrožovaly na životě.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Laštovková je s defibrilátorem zpět v ringu

Snem bývalé české reprezentantky v kategorii do 54 kilogramů byly olympijské hry v Paříži, na které cílila svoji přípravu mnoho let dopředu. Před pěti lety se ale úspěšné boxerce při relaxaci v bazénu na deset minut zastavilo srdce a poté strávila čtyři dny v kómatu.

Do boku jí pak lékaři voperovali defibrilátor a boxovat jí zakázali. Postupem času ale našla cestu zpět. "Zjistilo se, že navždy není navždy. Pod dresem mám speciální chránič vyrobený na míru v nemocnici v Motole a ten mi právě chrání defibrilátor, co mi byl implantován. A díky tomu mi vlastně doktoři letos dovolili zase boxovat," vysvětluje Laštovková.

"Po pěti letech tak startovala na velké akci. Ve finále republikového šampionátu podlehla Lence Červinkové. "Pro mě bylo asi nejdůležitější, že jsem se vrátila a doktoři mi dovolili boxovat."

Už třicátého listopadu Petru Laštovkovou čeká další výzva. Tentokrát v thaiboxu. "Poprvé si vyzkouším thaiboxerský zápas a uvidím, jestli budu pokračovat v boxu nebo thaiboxu nebo už nebudu zápasit vůbec. Opravdu netuším," konstatovala boxerka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články