Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Souboj hvězd bude mít třetí pokračování. Wilder po prohře s Furym využil opce

Očekávané se stane skutečností. Američan Deontaye Wilder po prohře s Britem Tysoenm Furym využil opci a souboj boxerských hvězd těžké váhy bude mít třetí pokračování. Uskutečnit by se mělo 18. července opět v Las Vegas. Americkému webu televize ESPN to řekl promotér Bob Arum, který zastupuje Furyho.

Tyson Fury trefuje Deontaye Wildera
zdroj: ČTK/AP/ autor: Isaac Brekken

Wilder a Fury se utkali 22. února a z jednoznačného vítězství a zisku pásu mistra světa organizace WBC se radoval britský boxer. V prosinci 2018 skončil jejich souboj remízou.

Součástí dohody o únorovém zápase byla i možná odveta, kterou se Wilder podle očekávání rozhodl využít. Fury sice avizoval, že by se tentokrát mohlo boxovat na novém stadionu týmu amerického fotbalu Oakland Raiders pro 70 tisíc diváků, podle Aruma se však duel odehraje v Las Vegas.

"Polovina července je ideální termín. Už bude po basketbalovém play-off, baseball bude v polovině sezony a nebude se hrát žádný (americký) fotbal," uvedl Arum.

V souvislosti s Furym se v minulých dnech mluvilo i o jeho souboji s Britem Anthonym Joshuou, který drží pásy dalších velkých organizací IBF, WBO a WBA. Zájem nastoupit proti Wilderovi zase avizoval Američan Andy Ruiz, jenž v únoru prohrál titulovou bitvu s Joshuou. Britská světová jednička těžké váhy se ale 20. června utká v Londýně s Kubratem Pulevem z Bulharska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články