Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sedláčková věří v restart boxerské kariéry. Trénuje pod vedením Kraje

Bývalá přední česká profesionální boxerka Lucie Sedláčková se vrací do ringu a sní o restartu kariéry. Dřívější držitelka světového stříbrného pásu organizace WBC v pérové kategorii neboxovala téměř tři roky. "Myslím, že příští rok bude překvapení," dodala.

Lucie Sedláčková
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Dokud nebude vše podepsané, nechci nic prozrazovat. Jedná se ale o Ameriku, o dlouhodobější kontrakt s manažerem," řekla Sedláčková po výhře nad Polkou Karinou Kopinskou. "Slibuji si od toho velké věci. Doufám, že se mi podaří boxovat velké zápasy, a hrozně moc se těším," uvedla. Jasněji by podle ní mělo být už v lednu.

Sedláčková s přítelem a boxerem Štěpánem Horváthem se v roce 2019 přestěhovali do Monaka, kde podepsali dvouletou smlouvu se stájí Ambitious Monaco. I kvůli koronavirové pandemii ale neabsolvovali pod její hlavičkou ani jeden zápas. "Bylo to hrozné a psychicky náročné. Já jsem pořád trénovala, a abych se přiznala, tak jsem pomalu nedoufala, že budu ještě boxovat," řekla sedmadvacetiletá boxerka.

Po vypršení smlouvy se začali o zápasový program starat sami a rychle si domluvili dva souboje v Německu. Sedláčková v srpnu porazila krajanku Ladislavu Holubovou, o dva měsíce později Sonju Pilipovičovou z Bosny a Hercegoviny. "Byly to zápasy na rozjezd, tři čtyři roky jsem pořádně neboxovala," řekla.

Pod dohledem es

Sedláčková v minulosti trénovala pod vedením Lukáše Konečného, teď se začala připravovat pod dohledem další výrazné postavy české amatérské i profesionální scény Rudolfa Kraje. "Skončila mi dvouletá smlouva s organizací v Monaku, kterou jsme neprodloužili, a sehnali jsme si se Štěpánem (Horváthem) sami zápasy v Německu, kterými jsme vše znovu odstartovali. A neměli jsme trenéra, v Německu jsme byli sami. Pak jsme dostali nabídku na Lucernu a Štěpán se domluvil s Rudou, se kterým se znají. A já se k tomu přidala," líčila Sedláčková.

Pod vedením stříbrného olympijského medailisty ze Sydney 2000 by chtěla trénovat i nadále. "Hrozně mi ta spolupráce sedla a přála bych si pokračovat. Teď jsme spolu byli tři týdny, poznávali jsme se a jako trenér mi sedí," uvedla. Ani Kraj, jenž momentálně vede svůj klub v Mělníku, se nebrání pokračující spolupráci. "Nakoplo to i kluky u nás v klubu. Nemáme tam žádnou holku, takže Lucka musela sparovat s našimi juniory a fungovalo to," řekl Kraj.

Sedláčková si přípravu navíc zpestřila i tréninky s elitní českou MMA bojovnicí Lucií Pudilovou. "Je to moje dlouholetá kamarádka, tak jsem ji poprosila, zda by nepřijela. Sparovala jsem jen s klukama a potřebovala jsem to zkusit i s holčinou. Párkrát v minulosti jsme spolu už boxovaly. Teď to byl pouze jeden den, protože se vrátila z kempu v Irsku. Doufám ale, že si to zopakujeme. Bylo to super," uvedla Sedláčková a dodala, že společný trénink pomáhá i Pudilové. "Nelezeme si do svého oboru. Lucka se v boxu strašně zlepšila," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články