Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Šampioni Joshua s Furym zamíří do ringu a utkají se o boxerský trůn

Očekávaná měření sil o titul absolutního krále těžké váhy v profesionálním ringu by se ještě v tomto roce mělo stát skutečností. Britští boxeři Anthony Joshua a Tyson Fury podle promotéra Eddieho Hearna podepsali smlouvu na dvě utkání. První by se mělo uskutečnit v červnu nebo červenci, odveta pak v listopadu či prosinci, informovala EPSN.

Jednatřicetiletý Joshua vlastní mistrovské pásy organizací IBF, WBO a WBA, obhájil je v prosinci proti bulharskému vyzývateli Kubratu Pulevovi. O rok starší Fury má v držení zbylý významný titul WBC, o který loni v únoru připravil Američana Deontaye Wildera. Od té doby neboxoval.

Na vzájemném "sjednocovacím" duelu a odvetě se obě strany dohodly už loni v červnu, po mnohaměsíčních jednáních teď došlo na podpis kontraktu.

"Přimět všechny dát to na papír je vždy složité, ale tohle stálo obrovské úsilí všech stran, abychom takto pokročili," přiznal Hearn, který je Joshuovým promotérem. "Teď budeme v dalších týdnech pracovat na tom, abychom mohli potvrdit místo a čas," dodal.

Očekává se, že boxeři za zápasy inkasují každý 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním střetnutí se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

Jako o dějišti se hovoří o Blízkém východě, zejména o Saúdské Arábii, kde Joshua získal předloni zpět titul v odvetě s Andym Ruizem. Tamní pořadatelé tenkrát za možnost zorganizovat duel údajně zaplatili 100 milionů dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články